Ayrıca dış gebeliğin önlenebilmesi için neler yapılabileceği hakkında da bilgi vereceğiz. Eğer siz de dış gebelik hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenmek istiyorsanız, okumaya devam edin!
Son yılarda yardımcı üreme teknikleri ile gebelik oranında artworkış, cinsel yolla bulaşan hastalıkların artması, geçirilmiş pelvik inflamatuar hastalık, ileri yaşlarda gebelik isteminin artması ve daha erken tanı konulmasıyla sıklık artmıştır.
Çoğu durumda, yumurtanın fallop tüpündeki hareketini yavaşlatan veya engelleyen koşullar dış gebeliğe neden olur. Bunun nedeni aşağıdakiler olabilir:
Bunların dışında kan testleri ile gebelik hormonları olan progesteron ve beta-HCG değerlerine de bakılır. Bir gebelik oluşmuş ise bu iki hormonun değerlerinde oynamalar olacak, dış gebeliğe tanı koymak için ise hormon seviyeleri kontrol edilebilir.
Ameliyat sonrası ilk haftada mümkün olduğunca dinlenin ve sonraki haftalarda toleransınıza göre aktivitelerinizi artırın.
Sadece bazen bebek oluşmayabilir ve boş gebelik dediğimiz sağlıksız bir gebelik oluşabilir. Yada bekleyince bebek ve kalp atışı görülebilir. Takipte kalmaya devam edin.
Chlamydia trachomatis, fallop tüplerinin tıkanmasına veya tıkanmasına neden olan çAlright yaygın bir enfeksiyondur. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar da döllenmiş yumurtanın taşınmasının bozulmasıyla doğrudan ilişkilidir.
Dış gebeliği teşhis etmek için doktor birkaç test yapacaktır. Bu bir pelvik muayene ve hamileliğin onaylanmasını içerebilir. Bu testler aşağıdakiler gibidir:
Yaygın olarak "tüplerinizin bağlanması" olarak bilinen kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olan tüp ligasyonu işlemi de dış gebelik riskini arttırır.
Dış gebelik geçiren bir kadının yeniden dış gebelik geçirme olasılığının Helloç dış geçirmeyen kadınlara dış gebelik belirtisi nedir oranla daha yüksek olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları Uzmanları, hastalara adet gecikmesi yaşadvertisementıkları durumlarda Helloç vakit kaybetmeden bhcg değerlerine bakılarak, söz konusu değerlerin iki günde bir sağlıklı yükseldiğini ve gebeliğin ultrasonda görülebilecek aşamaya gelmesinden sonra rahim içerisinde yerleşmiş olduğunun teyit edilmesi gerektiğinin altını çizerler.
İlkay kara 7 haftalık hamileyim ultrasonda bebeğin kesesi ve amniyon sıvısı gözüktü fakat bebek tam olarak gözükmedi doktor iki hafta sonra tekrar gel dedi bunun sebebi dış gebelik olabilir mi
Dış gebelikte normalde adet olunmasının beklenmediğini belirten uzmanlar, bununla beraber asla adet olunmaz demenin de yanlış olduğunu belirtirler.
Dış gebelikten sonra hamile kalanların süreci iyi takip etmesi ve tekrarlama durumunu erkenden tespit etmeleri gerekir. Eğer gebeliğin sorunsuz devam ederse endişelenmeyi bırakabilirsin, normal doğum da yapabilirsin.
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.